Bina Facebook Ads creative (image dan video!) menarik dengan 2 aplikasi phone ini

Dikarang oleh;
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nak buat Facebok ad creative, tapi tak tahu macam mana? Ada materials, tapi tak reti design? Ada footage video, tapi tak reti nak edit?

Mesti anda pernah ada persoalan macam ni kan?

Dalam blog kali ni, saya akan beritahu anda 2 aplikasi percuma yang anda boleh download dan guna sekarang untuk edit dan design ad creative yang best dan berkualiti.

Canva

Photo by cottonbro from Pexels

Canva adalah sebuah aplikasi grafik design yang mudah untuk digunakan. Dan percuma. Tak reti nak pakai app ni? Jangan risau, sebab aplikasi ni plug and play sahaja. Pilih saja jenis creative yang anda mahukan dan pilih template yang sedia ada. Selepas itu olah mengikut kemahuan anda. Ada banyak pilihan template, font, corak dan macam-macam lagi. Dengan menggunakan aplikasi ini, anda boleh produce ad creative yang nampak profesional. Barulah prospek tertarik untuk click pada ads anda.

InShot

Siapa kata edit video susah? Dengan aplikasi ni anda tak ada lagi alasan sebab senang sangat nak edit. Ianya tidak terlampau rumit dan mudah digunakan walaupun anda tak ada skill atau pengalaman video editing. Upload, cut, edit dan siap. Saya suka pakai aplikasi ni sebab mudah, efisien dan cepat. Video pun nampak macam di edit secara profesional.

Ada banyak lagi aplikasi yang boleh anda guna untuk buat ad creative yang menarik, tapi dua aplikasi ni antara favourite saya sebab saya sentiasa on the go.

Anda harus ingat yang ad kreatif tu memainkan peranan penting untuk ads anda nanti. Yang tentukan orang nak klik ads anda tu ialah gambar atau video yang anda guna.

Buat ad creative yang beremosi dan menarik. Buat video produk demo atau behind the scenes supaya prospek faham dan berminat dengan apa yang anda cuba jual atau offer barulah ad creative anda power. 

Quality is more important than quantity

Steve Jobs

Jom buat ad creative sekarang!

Jika anda mahu belajar cara bina Facebook Ads dengan betul dan tepat. Jom dapatkan Masterclass Facebook Ads Bootcamp Revolusi Online sekarang.

https://bootcamprevolusionline.com/masterclassfacebookads/

Belajar lagi dengan artikel ini:

3 audience anda harus retarget

Nak buat retargeting ads tapi ragu-ragu nak retarget pada siapa? Dah buat ads, tapi tak pernah buat retargeting ads? Ramai orang masuk

Penjualan berlaku di website, bukan di ads

Ramai daripada kita yang bersangka sales datangnya daripada Facebook Ads. Hakikatnya adalah tidak sama sekali. Ecommerce tidak semudah hantar satu iklan dan