Penjualan berlaku di website, bukan di ads

Dikarang oleh;
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ramai daripada kita yang bersangka sales datangnya daripada Facebook Ads. Hakikatnya adalah tidak sama sekali. Ecommerce tidak semudah hantar satu iklan dan terus dapat sales.

Saya suka nak ingatkan kalau kita buat ads, ia tidak menjanjikan sales. Ads hanya membantu untuk cari prospek dan bawa ke website anda dan ianya adalah sebuah mesin penghantar iklan sahaja. Seterusnya proses penjualan semuanya akan berlaku di website. Tapi sebelum prospek masuk ke website, ads tu perlulah menarik dan best

Photo by Sharefaith from Pexels

Prospek akan lalui banyak perjalanan sampai menjadi customer. Semuanya bermula dari dalam Facebook sampai ke website. Ini dipanggil sebagai customer journey.
Dalam website pula ada perjalanan dari homepage sampai ke thank you page. Pada setiap perjalanan ni kita sentiasa mahu cuba pujuk prospek sampai dia beli. Jadi sebenarnya memang banyak cabang perjalanan.

Jadi boss kena pastikan website boss memang paling senang, paling mudah daripada datang ke kedai dan sampai berlaku pembelian.

Kalau anda nak tahu apakah dia 4 ciri-ciri penting tersebut, semuanya akan dikupas dalam Masterclass Ecommerce Conversions.

Launch sale pada 26 Mac 2021 hari Jumaat ini boss. Kita launch 8pm sehingga 1150pm sahaja dan harga discount RM197 special untuk anda.

Click pada gambar dibawah ini untuk join waiting list dan standby dulu. 3 hari saja lagi!

https://kedai.bootcamprevolusionline.com/

Belajar lagi dengan artikel ini:

3 audience anda harus retarget

Nak buat retargeting ads tapi ragu-ragu nak retarget pada siapa? Dah buat ads, tapi tak pernah buat retargeting ads? Ramai orang masuk

Apa itu Dynamic Creative?

Dynamic creative adalah sebuah tool dimana Facebook akan hantar kombinasi ad creative yang terbaik secara automatik. Ia menggunakan beberapa kombinasi komponen ads